Olej z tresčích jater 500ml
Detailní popis produktu
- Obsahuje: Tuk celkem 99,90 %. Mastné kyseliny n-3 21,00 %. Mastné kyseliny nasycené celkem 14 %. Mastné kyseliny mononenasycené celkem 50 %. Mastné kyseliny polynenasycené celkem 25,00 %.
- Charakteristika: Velmi kvalitní, výběrový rybí olej získaný při zpracování jater vybraných druhů treskovytých ryb, žijících v severních mořích a Atlantickém oceánu. Olej z tresčích jater je bezvodý, bez příměsí jiných druhů olejů, netuhne v mrazech min. do -10 °C.
Olej z Tresčích jater může mít světlou oranžovo-žlutou až jantarovou barvu, dle použité suroviny ( původu ryb ) a typickou, jemnou, olejnatou " rybí " vůni. Díky vysokému obsahu mononenasycených a polynenasicených mastných kyselin - tzv. Omega 3 a Omega 6 - velmi příznivě ovlivňuje celkový metabolizmus zvířete, kvalitu srsti, potlačuje projevy některých typů kožních alergií, dodává tělu kvalitní energii a nezatěžuje organizmus psa.
- Možnosti použití: Olej z tresčích jater je vynikající, nejen jako výživný a energetický doplněk stravy pro psy, ale také jako výborné a účinné ochucovadlo. Olej je ideální zamíchat do krmiva tvořící denní dávku. Obecně doporučené dávkování: 50 - 100 ml na kg hotového krmiva.
Množství oleje z tresčích jater přidaného do krmiva, záleží na obsahu tuku v podávaném krmivu, na velikosti psa a na jeho fyzické zátěži. Je třeba přihlédnout i ke specifikám daného druhu - např. mini plemena, nebo psi se zažívacími problémy, kde může být dávka ještě menší, než je zde uvádené minimum. Celkový obsah tuku v krmivu by měl být nejlépe do 20 %. Pokud je v krmivu 15 % tuku, přidejte tedy jen 5 % oleje.
Nemáte-li zkušenosti s použitím rybích tuků dávkujte olej napřed v minimálním množství a pokud jej pes stráví bez problémů, je možno dávku úměrně zvýšit.
- Skladování a spotřeba: Olej z Tresčích jater je citlivý na ultrafialové záření - přímé sluneční světlo, a dlouhodobě ( měsíce ) na vyšší teploty ( přes cca 24 °C ). Proto jej uchovávejte v tmavých lahvích nebo v šeru, ideálně do 15 °C, nebo max. při pokojové teplotě. Krátkodobé zahřátí, např. při přepravě autem v létě, mu však nijak nevadí, stejně tak pokud vám zmrzne a vysráží se - nechte jej při pokojové teplotě zahřát, opět bude čirý.
Skladovaný v optimálních podmínkách spotřebujte max. do 10 měsíců. Pro zachování max. nutriční hodnoty nejlépe do 6 měsíců.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.