Bramborová moučka 1 kg
Detailní popis produktu
Obsah živin: Hrubý protein - 7,3 %, Hrubý tuk - 0,5 %, Hrubý škrob 69 %, Hrubá vláknina - 2,8 %, Hrubý popel - 5 %.
- Charakteristika: Bramborová moučka se vyrábí z celých loupaných brambor, které se uvaří, poté usuší a nakonec rozemelou na polohrubou moučku. Nezaměňovat s bramborovým škrobem, někdy nazývaným také bramborovou moučkou, jde o úplně jinou surovinu s velmi odlišnými vlastnostmi a pro psa je to jen vysoký zdroj čistého škrobu! Vařené brambory obsahují vlákninu a nemalé množství minerálních látek a vitamínů: např. hořčík, draslík, železo, zinek a vápník. I po uvaření jsou bohaté na vitamín C i další důležité vitamíny - A, B, E aj.
Předvařená bramborová moučka neobsahuje lepek a má schopnost vysoké absorbce vody. Moučka je vyrobena z loupaných potravinářských brambor, které se suší až po uvaření, proto dojchází k úplné degradaci - odstranění alkaloidu Solaninu. Bramborovou moučku je vhodné kombinovat při výrobě těsta na pamlsky s jinou bezlepkovou moukou - rýžovou, pohankovou, jáhlovou, dýňovou aj., která zajistí vyšší soudržnost i chuťovou vyrovnanost těsta.
Vařené brambory jsou v těstových směsích chutným a dietetickým doplňkem oživující fádní a všude přítomnou chuť rýže. U psů nezpůsobují alergie, doplní mnohé typy vitamínů a minerálů, které v rýži nejsou obsaženy a jsou stejně tak velmi dobře stravitelné. Naší bramborovou moučku je možné použít i do pamlsků a krmiv vyráběných "za studena". Ostatní složky však potom musí být ve směsi také tepelně předupraveny.
- Možnosti použití: Tepelně předupravená bramborová moučka je výbornou přísadou do těsta na výrobu pamlsků pro psy, především piškotů. Ve směsi s rýží či jinými rostlinnými surovinami ji doporučuji dávat do 50% z jejich celkového obsahu. Před zapracováním je dobré takovou rostlinnou směs namočit do vody tak, aby si nabrala dostatek vody a až poté vmíchávat řivočišné ingredience - maso, vejce, kvasnice, řasy, olej, aj. Nebude se vám pak těsto tolik samovolně vysušovat. Rostlinných škrobnatých složek dejte do pamlsku opravdu jen tolik, kolik je jich nezbytně nutných pro soudržnost těsta ( např. max. do 30% ). Škoby nejsou pro psa nic potřebným, je to jen nutnost pro výrobu.
- Skladování a spotřeba: Bramborovou moučku skladujte hermeticky uzavřenou, v suchu, šeru až temnu, bez přístupu slunečního záření, do cca 24 °C. Pozor na napadení moly, kteří ji zbožňují. Pokud se vám to stane, nevyhazujte ji, moučka se dá stále použít do výrobků pro psy, jen ji rychle spotřebujte, aby se moli nerozšířili po bytě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.